www.westland.cz/kchcf : Phorum
Středočeská pobočka klubu chovatelů českého fouska

Středočeská pobočka KCHCF

Na témata chovatelství odpovídá hlavní poradce chovu ing. Havlát Jaroslav
Autor: Havlát (IP zalogováno)
Datum: 15 May, 2006 11:30

Na témata chovatelství odpovídá hlavní poradce chovu ing. Havlát Jaroslav

Ing. Jaroslav Havlát
hlavní poradce chovu

Upraveno 1 krát. Naposledy upravil admin (15.05.2006 11:33)

Re: Na témata chovatelství odpovídá hlavní poradce chovu ing. Havlát Jaroslav
Autor: saxoferratto (IP zalogováno)
Datum: 4 June, 2006 21:48

JAK lecit alopecii?

Autor: Václav Syrový (IP zalogováno)
Datum: 6 June, 2006 21:35

Mám připomínku k ustanovení chovatelského a zápisního řádu o počtu štěňat ve vrhu. Ostatní kluby již dávno od těchto omezení ustoupily. Nechápu jek vám všestranné zkoušky, memoriály a výborná na výstavě zaručí odchov zdravých a standartních štěňat. Jsem přesvědčen o tom že záleží jen na kondici feny a péči chovatele. Je běžně dostupné mléko pro štěňata například KID MILK od Fitminu. Pokut budou mít chovatelé dostatek informací o správné výživě kojící feny a štěňat nemusíte se bát zhoršení kvality odchovu. Odchov zdravých a standartních štěňat je vizitkou každého chovatele. Přemýšleli jste někdy o tom kolik kvlitních jedinců muselo být zbytečně utraceno. Možná vám jde jen o to uspkojit omezený počet zájemců štěňaty z většího počtu vrhů. Určitě by bylo Lepším řešením získat větší počet zájemců.
Budu rád když se nad tím vedení klubu alespoň zamyslí.

Autor: Orlík (IP zalogováno)
Datum: 21 June, 2006 21:03

Chtěl bych se zeptatna problém, když se narodí feně více jak 6 štěňat. Má se jí nechat libovolné množství, třeba 9 štěňátek. Dostane všech 9 šťěňat rodokmen? Jedná se mi o fenu Českého fouska.

Autor: Matejakovi (IP zalogováno)
Datum: 3 December, 2006 21:47

Dobrý den,
rozhodli jsme se pořídit štěně Českého fouska. Jelikož není možné, jak je napsáno v záhlaví seznamu, uvést adresy chovatelských stanic, žádám Vás o radu. Jak je možno postupovat a dozvědět se, která stanice bude mít štěňata k odběru cca březen - duben 2007? Pokud se nechceme spoléhat jenom na uvedení v rubrice inzeráty. Preferovali bychom z oblasti Jihomoravského kraje.
Předem děkuji za odpověď
Drha M.

Datum: 13 December, 2006 11:00

Poradcem pro jihomoravskou pobočku KCHČF je p.Jiří Rábl,Výpadní 6,641 00 Brno-Žabětín tel:723251979.Informujte se prosím na jeho adrese.S pozdravem Ing.Jaroslav Havlát-hl. poradce chovu ČF

Ing. Jaroslav Havlát
hlavní poradce chovu

Datum: 13 December, 2006 11:01

Poradcem pro jihomoravskou pobočku KCHČF je p.Jiří Rábl,Výpadní 6,641 00 Brno-Žabětín tel:723251979.Informujte se prosím na jeho adrese.S pozdravem Ing.Jaroslav Havlát-hl. poradce chovu ČF

Ing. Jaroslav Havlát
hlavní poradce chovu

Autor: Sorbon (IP zalogováno)
Datum: 21 August, 2007 14:06

Dobrý den,

jsem chovatelkou výmarského ohaře. Bohužel se nám pejska nepodařilo uchovnit, protože po špatné zkušenosti se začal bát střelby. Absolvovali jsme tedy pouze ZV, SZVP, PZ. nyní má již pejsek 8 let a další zkoušky s ním tedy neplánuji.

Do budoucna uvažuji o koupi ČF, chtěla bych poradit na co se při výběru zaměřit. Samozřejmě chci s pejskem dělat lovecký výcvik a dotáhnout to dál než s výmarákem. Pracovně se mi toto plemeno ČF líbí a chci nějakou vlastně malou změnu. Chtěla bych se zeptat, zda je třeba dostupná nějaká literatura přímo o plemeni, kde se dozvím další informace. Chtěla bych třeba vědět, zda je psa vhodnější chovat venku nebo doma, zda snáší i velké zimy. Jestli je toto plemeno náchylnější na nějaké nemoci, zda mají problémy s dysplazií apod.

Děkuji moc za odpověď, těch dotazů mám asi hodně, ale radši chci znát víc potřebných informací.

Datum: 1 November, 2007 10:07

Dobrý den,
ráda bych se zeptala jak je to s dysplazií kyčlí u Českých fousků. Zda je doporučeno v určitém věku provést toto vyšetření a zda se kontroluje v rámci chovu. Máme 9 měsíčního psa.
Předem děkuji za odpověď Matějáková

Datum: 1 November, 2007 11:40

Dobrý den,ještě mám jeden dotaz a týká se tetování. U našeho 9 měsíčního psa je v jednou uchu část čísla již špatně čitelná. je nutné nechat psa přetetovat nebo bude postačovat označení psa čipem a toto zapsat do průkazu původu?
Předem děkuji za odpověď.
Matějáková

Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci.
This forum powered by Phorum.